Blog - Van Bilişim Topluluğu’ndan Saldırılara Tepki

Van’da, Bilişim Topluluğu tarafından, il merkez ve çevresindeki alışveriş merkezlerine yapılan siber saldırılara tepki gösterildi.

 

Van Bilişim Topluluğu Basın Sözcüsü Erdal Baydu yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Van merkez ve çevresindeki hipermarket ve diğer alışveriş merkezlerinin siber tehdit ve saldırılar aldığını belirtti.

 

Van’daki kurum, kuruluş ve işletmelerin sadece kullanmış oldukları cihazları kullanmakla yetindiğine dikkat çeken Baydu, “Kurum, kuruluş ve işletmelerimiz kendilerini gelebilecek siber saldırılara karşı yetiştirememişler. Daha doğrusu ‘bize kim zarar verir ki’ düşüncesindeler. Hatta konu hakkında defalarca belli başlı kurum, kuruluş ve işletmeleri uyardık. Biz her kurum, kuruluş ve işletmede sistem yöneticisi olması gerektiğine inanıyoruz. Şu anda mevcut sistem yöneticilerinin çoğu siber konularda kendilerini eksik buluyorlar ki haklı olmaları da kaçınılmazdır. Tüm bunlara köklü bir çözüm getirmek adına önümüzdeki aylarda Bilişim Akademisi’ni hizmete açıyoruz” dedi.

 

Baydu ayrıca açıklamalarında, saldırılara karşı alınacak önlemlere de değindi.